Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Vanje Rodića, rođenog u Tuzli, nastanjenog u Bijeljini, zbog krivičnog djela – ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

U optužnici je navedeno da je Vanja Rodić, 6. jula 2021. godine, u 18:43 sati, u Bijeljini, preko puta Policijske uprave Bijeljina, u blizini kafića “Hajlared”, krećući se svojim vozilom marke Renault Megane Scenic, pri uočavanju putničkog motornog vozila BMW, kojim je upravljao P. S., zaustavio svoj automobil naspram vozila BMW i nakon kraće rasprave, uputio je prijetnju S.P., da će ga lišiti života, a nakon toga je ispalio najmanje četiri hica iz pištolja, za koji nije imao dozvolu za držanje, ni za nošenje.

Hice je ispalio u pravcu P.S., u namjeri da ga liši života. Usljed pucanja nastala su oštećenja na lijevim vratima auotmobila BMW, u vidu četiri manje rupe, nakon čega se Rodić udaljio u nepoznatom pravcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…