Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu Ludbrežanka Ljiljana Ledinka izgubila je građansku parnicu protiv Mladena Kovačeka, vlasnika Zidarsko-fasaderskog obrta Kovaček i građevinske tvrtku IB Projekt iz Ludbrega. Predmet spora bila je obiteljska kuća Ljiljane Ledinko koju su ludbreški građevinari izgradili 2008. godine, a koja se s vremenom nakosila.

Nakon što je Ljiljana Ledinko 2016. godine primijetila da joj se kuća nagnula odlučila se tužbom od izvođača radova tražiti 1,15 milijuna kuna odštete.

No, nakon provedenog postupka nepravomoćnom odlukom sutkinje Općinskog suda u Varaždinu Snježane Šaško, utvrđeno je kako izvođači radova nisu odgovorni za to što se kuća nagnula.

Kako je izgubila parnicu, Ljiljana Ledinko mora podmiriti sveukupno 200.000 kuna troškova parničnog postupka ludbreškim građevinarima zajedno sa zakonskom zateznom kamatom.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ljiljani presuda nepravedna

O presudi koja je na štetu Ljiljane Ledinko popričali smo i s njom, a ona nam je pojasnila kako vjeruje da je presuda nepravedna i kako je i došlo do tužbe.

– Kuća je građena 2008. godine, a ja sam primjetila da se cijela nagnula 2016. godine. Te me godine preko ljeta nije bilo kod kuće i kad sam se vratila vidjela sam promjene koje sam odmah prijavila nadzornom inženjeru koji je rekao kako on za to nije odgovoran, a onda sam angažirala i odvjetnicu jer je kuća vidljivo nagnuta – rekla nam je Ljiljana.

Dodala je kako je isti inženjer radio na 11 kuća u kvartu te da je na kraju rekao kako on nije primijetio da tlo na valja, dok su susjedi kojima je isti inženjer radio kuću na sudu ispričali kako su radovi na njihovoj kući zaustavljeni zbog istog razloga i nastavljeni tek nakon kompletne zamjene tla.

– Susjedima je isti čovjek radio kuću i njima su majstori stali s radovima zbog nekvalitetnog tla te su ga zamijenili i onda nastavili tako da je inženjer morao znati kakvo je tlo u kvartu. Osim toga radio je tu na puno kuća i ni jedna ne visi osim moje. Sada su presudili da oni nemaju nikakvu odgovornost pa ja moram podnositi žalbu, a to su sve troškovi za mene, a kuća ne znam hoće li izdržati iako oni kažu da je sigurna za život – rekla nam je vlasnica kuće.

Ispričala je i kako je kod nje bio vještak iz Zagreba koji je došao bez ikakvih instrumenata te nisu napravili mjerenja, već je sama platila mjerenja i shvatila da kuća i dalje ‘radi’.

Kuća se sve više naginje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…