U Osnovnom sudu u Šapcu podnijeta je jedna neobična tužba. Naime, baka je tužila svoju kćerku i zeta, jer kako tvrdi u tužbi, oni joj ne dozvoljavaju da viđa unuke.

U tužbi, baka je napisala da već duže vrijeme nije u kontaktu sa kćerkom, zetom i djecom, a unuke je posljednji put vidjela na sahrani svog supruga u maju.

Žena je navela da joj i dalje nije jasan razlog zbog kog je kćerka prekinula kontakt sa njom, a kao razlog zbog kog je podnijela tužbu navela je “želja da za svog života provodi što više vremena sa svojim unucima”.

Željna je svojih unuka, a pogotovo ukoliko uzme u obzir i činjenicu da joj je suprug preminuo, takođe željan viđanja s djecom, koja ga nisu posjećivala, a neposredno prije smrti je molio kćerku da mu dovede unuke, što je ona iz nepoznatog razloga odbila.

Dalje se u tužbi ističe da tužilja smatra da djeca imaju pravo da održavaju odnos s bakom, i u tom smislu i podnosi ovu tužbu, nadajući se da će “pred nadležnim Centrom za socijalni rad tužilja i ostale stranke u postupku uspjeti da pronađu dogovor, a sve da bi djeca u svom životu uživala i u društvu bake, koja nakon smrti supruga živi sama u porodičnom domaćinstvu”, piše u tužbi.

Takođe baka napominje da “maloljetna djeca veoma slušaju svoju majku i ne žele da joj se suprotstavljaju, pa samim tim tužilja ima opravdan strah da će djeca u Centru za socijalni rad navesti da ne žele da odlaze kod bake ukoliko majka to ne odobrava”, napisano je u tužbi i dodato da tužilja predlaže da se parnične strane upute u Savjetovalište za brak i porodicu radi ponovnog uspostavljanja porodičnih odnosa i komunikacije.

Uputila je prijedlog sudu da donese presudu da: “Maloljetna djeca mogu viđati baku prva tri mjeseca jednom nedjeljno u trajanju od četiri sata. Nakon isteka tri mjeseca, djeca će provoditi sa tužiljom svaki drugi vikend od subote prije podne do nedjelje popodne, kad će ih tužilja vraćati na adresu na kojoj žive s majkom”.

Kako se navodi, tužbu su im poslali upravo tuženi, kćerka i zet, koji su naveli da su roditelji dvoje predivne djece kojima se ponose, da su porodični odnosi više od decenije trajno poremećeni upravo sa majkom, odnosno taštom. Naveli su da primjeri zbog kojih su se distancirali od žene koja ih je tužila, ne bi stali ni na 10 usko kucanih strana, prenosi Kurir.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…