U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć nešto iza 22 sata na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf – Bugojno, u naselju Čaušlije, živote su izgubili: Elkaz Džejlan (1997), Alija Šeho (2004) i Edin Dogan (2004), sva trojica iz Donjeg Vakufa, piše Oslobođenje.

Sva trojica su bili sportisti, a iz njihovog fudbalskog kluba oprostili su se emotivnim porukama.

-Ovo je najtužniji dan u historiji  našeg postojanja. Molimo Allaha dragog da ovu trojicu momaka primi u dženetske bašće a njihovim porodicama bašum sagolsun, stoji u objavi fudbalskog kluba.

Podsjećamo, pod okolnostima koje se još utvrđuju, sudarila su se dva automobila, “golf” i “fiat”. Golfom”je upravljao maloljetnik, bez položenog vozačkog ispita, rođen 2004. godine. Za volanom Fiata bio je A. Đ. (1963) iz Jablanice.

Tom prilikom vozač i suvozač iz Golfa Z. B. (2003) su povrijeđeni, dok su trojica mladića koji su bili na zadnjem sedištu istog vozila poginuli na mjestu. Povrijeđeni su nakon nesreće zbrinuti u Općoj bolnici u Bugojnu.

Uviđaj na mjestu ove teške nesreće obavili su dežurni kantonalni tužilac i pripadnici policije iz Bugojna. Po naredbi tužioca, danas će biti obavljena obdukcija tijela stradalih mladića, a od oba vozača uzeti su uzorci krvi koji će biti testirani na prisustvu alkohola. Istragom koju provode policija i Tužilaštvo bit će utvrđene sve okolnosti ove teške nesreće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…