ZDRAVLJE

TRENERI OTKRILI PET STVARI KOJE TREBAMO NAPRAVITI PRIJE TRENINGA ZA BOLJE REZULTATEBez obzira na to volite li ili ne, svi se možemo složiti da je tjelovježba važna za održavanje našeg fizičkog, ali i mentalnog zdravlja.

Nije važno vježbate li radi mentalne stabilnosti i pozitivnih endorfina koje ono može pružiti ili se pokušavate riješiti nekoliko kilograma viška, treneri naglašavaju kako je vrijeme provedeno u teretani itekako isplativo, donosi Byrdie.

Međutim, kad dođe vrijeme da se ”bacimo na posao”, većina nas ne zna odakle početi kako bismo maksimizirali rezultate. Trebamo li prije toga piti ili jesti? Šta je s istezanjem? Ili bismo možda trebali uzimati suplement? Pitanja je uistinu mnogo, a kada je naše zdravlje u pitanju, najbolje je biti siguran. Upravo zbog toga, treneri su odlučili otkriti pet stvari prije treninga koje pomažu u postizanju boljih rezultata prilikom vježbanja, a oni uključuju:

Ipak, treneri naglašavaju kako je, pogotovo kad je riječ o uzimanju suplemenata prije treninga, potrebno voditi računa o vrsti suplementa koji uzimamo. Naprimjer, kreatin monohidrat još je uvijek najpopularniji oblik suplementa u svijetu fitnessa. S obzirom na to da će vam osigurati snagu, povećati izdržljivost te smanjiti bol tokom i nakon treninga, većina trenera preporučuje upravo ovaj suplement za što bolje rezultate.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top