MAGAZIN

Treći dan Zenica Summer Festa – Od sevdalinke do rock‘n‘rollaTreći dan festivala tj. neradnu, inače prosječnu nedjelju – svakom pojedincu bi mogao uljepšati program posvećen tradiciji i različitim stilovima muzike. Tačno u 12 sati u Školskom domu – Staro pozorište Zenica, održat će se događaj pod nazivom “Dani tradicije u BiH”, kao i prezentacija Nacionalnih društava BiH (Preporod, HDK, Napredak).

Šest sati nakon toga, u 18 sati, na Trgu Alije Izetbegovića, KUD FILIGRAN priprema smotru tamburaških orkestara koja svake godine posjetioce Zenica Summer Festa razveseli i prisjeti na neke stare dane.

Na istoj lokaciji, Trgu Alije Izetbegovića, od 20,30 sati planiran je koncert ‘Sevdišimo zajedno‘ za sve ljubitelje sevdalinke. U isto vrijeme, samo na drugoj lokaciji, MRV Vranduk priprema Noć rock‘n‘rolla za sve ljubitelje rock muzike! I to na predivnoj lokaciji, savršenoj za relaksaciju ali i rekreaciju. Smještenoj na svježem zraku, daleko od gradske buke i saobraćajnog kolapsa. Lokacija koja simbolizira bogatu historijsku pozadinu i koja raspolaže raskošnim vizuelnim i naučnim karakteristikama. Lokacija koja prisvaja oduševljenja mnogih, jedna i jedina – Tvrđava Vranduk.

Od šestog izdanja Zenica Summer Fest powered by BINGO ne trebate očekivati ništa drugo osim spektakla! Najljepša zenička ljetna priča oživjet će Grad u ritmu muzike za ples, vrućom ljetnom atmosferom i zabavnim druženjem za sve.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top