BIH

Tražili ste, dobili ste: Dodik nakon sastanka s Konakovićem poručio da neće biti ukinute akcize na gorivoMilorad Dodik je upitan zašto su bili protiv ukidanja akciza i najavio je da će biti protiv i u Domu naroda.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković sastali su se danas u Banjoj Luci, a nakon sastanka je održana pres konferencija.

Prvi je govorio optimistični Dodik koji je kazao da Konakovića lično zna i da ga sve više upoznaje.

Razgovarali smo o strukturama vezano za pozicioniranje samog ministarstva. Imamo jedno dobro razumijevanje, bitno je da u svim ambasadama budu zastupljeni svi.
Nisu se složili oko ukidanja viza državljanima Rusije. Dodik je rekao da oni to neće podržati, a Konaković da će ovo pitanje analizirati pravni timovi.

Ukoliko se o tome bude odlučivalo tamo gdje glasaju Tegeltija i Cvijanović, to neće biti usvojeno. Ako ja budem odlučivao, to će vjerovatno biti usvojeno. To vam je politička relanost u BiH – kazao je Konaković.

Dodik je upitan zašto su bili protiv ukidanja akciza i najavio je da će biti protiv i u Domu naroda.

Eliminacijom prihoda za budžete smanjujemo naše razvojne šanse. Nema bogate zemlje bez velikih i redovnih poreza koji se plaćaju – kazao je Dodik prozivajući SDP-ovog zastupnika Sašu Magazinovića i opoziciju RS.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top