Dječak (2010.) kojeg je sinoć u blizini OŠ „Aleksa Šantić“ udario kamion, preminuo je na KCUS-u od težine zadobijenih povreda.

Vozač je uhapšen i nalazi se na kriminalističkoj obradi u MUP KS. Sinoć je završen i uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac.

Večeras od 18 sati će na mjestu nesreće biti održani protesti roditelja učenika koji pohađaju OŠ „Aleksa Šantić“. Već godinama upozoravaju na neadekvatan prilaz školi koji je uzak bez trotoara, a kojim prolaze i motorna vozila. Inače, rasvjeta u ovoj ulici je loša i vidljivost je jako mala!

Roditelji će ponovo uputiti niz zahtjeva nadležnim institucijama kako bi se pronašlo rješenje i obezbijedio sigurni prilaz školi. Borba roditelja za sigurnost djece na putu do škole traje godinama, a sve što su uspjeli do sada jeste da se napravi rampa pred sami ulaz u školu, ali nikada se nije postigla saglasnost da se motornim vozilima zabrani prilaz u ulici koja vodi do škole.

Inače, dječak je stradao u vrijeme kada se završava nastava, pa su ovoj tragediji svjedočila mnogobrojna djeca, koja su u šoku.

Ukoliko se ne ispune zahtjevi roditelja moguć je i bojkot nastave, jer roditelji više ne žele ugrožavati živote svoje djece slanjem u školu. OŠ Aleksa Šantić najbrojnija je u kantonu, ali nadležni nikada nisu iskazali spremnost izaći u susret zahtjevima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…