BIH

To je taj “novi” Dodik spreman na kompromis: Ne želim BiH i to jasno govorim, RS će krenuti ka nezavisnosti– Nisam spreman da ratujem, ali sam spreman da ako ja ne uspijem da se Srpska primakne statusu nezavisne države

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je kako je spreman da se “Republika Srpska primakne statusu nezavisne države”.

Poručuje kako prijetnje sankcijama za srpske lidere ne mogu donijeti ništa dobro Bosni i Hercegovini.

– To ne može da izađe na dobro za one koji žele BiH. Јa je ne želim i ja to jasno govorim. Nisam spreman da ratujem, ali sam spreman da ako ja ne uspijem da se Srpska primakne statusu nezavisne države, da iza sebe ostavim generaciju političara koji će se boriti za tako nešto, rekao je Dodik

Komentarisao je lider SNSD-a i usvajanje deklaracije o osudi podizanja tri prsta, koja je usvojena prošle sedmice u Skupštini Kantona Sarajevo.

– To pokazuje da sve što se identifikuje sa srpskim nacionalnim okvirom i bićem u Sarajevu ne može da bude prihvaćeno i to se odbacuje. Oni prihvataju samo Srbe koji se deklarativno izjašnjavaju kao Srbi, a provode politiku tog integralnog bošnjaštva koji zagovara SDA u pokušaju da eliminišu srpsko nacionalno postojanje na tom prostoru, kaže on u intervjuu za Russia Today Balkan.

Ističe kako RS “neće čekati srpsko nacionalno jedinstvo u okviru jedne države, već će krenuti ka nezavisnosti”.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top