Kompanija “Tesla” obavijestila je Vladu Francuske da nema indikacija o tehničkom kvaru u taksi vozilu “tesla model 3” koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći u Parizu, u kojoj je jedna osoba poginula, a 20 povrijeđeno.

Pariska kompanija za taksi prevoz “G7” suspendovala je upotrebu 37 “modela 3” u svojoj floti nakon nesreće koja se desila u večernjim časovima u subotu, 11. decembra.

Tri povrijeđene osobe su u teškom stanju, rekli su izvori bliski istrazi.

“Naravno, u kontaktu smo sa upravom `Tesle` i rekli su nam da nema tehničkog problema na koji treba obratiti pažnju na njihovim vozilima”, rekao je novinarima Vladin portparol Gabrijel Atal.

Četiri dana nakon nesreće, i dalje šokirani očevici rekli su Rojtersu da je automobil probio metalne barijere, red parkiranih bicikala, oborio kantu za reciklažu punu stakla i pješake i zaustavio se tek kada je udario u kombi.

“Mislio sam da je to napad. Bilo je stakla, prašine. Kao da se desila eksplozija”, izjavio je Tijar Diomande, koji je služio klijente iza svog šanka u obližnjem restoranu.

Vozilo, koje se zaustavilo na crvenom svjetlu, iznenada je ubrzalo, oborilo i povuklo biciklistu koji je kasnije preminuo, rekao je policijski izvor citirajući vozačevu verziju događaja i očevice, a pozvao se i na snimke sa kamera za nadzor.

Vozač, koji je kasnije bio negativan na alko-testu, namjerno je usmjerio vozilo na prepreke, uključujući kante za otpatke, da bi se automobil zaustavio, rekao je policijski izvor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…