Pripadnici žandarmerije juče su u Šipovu uhapsili S.M. zbog sumnje da je prvo policajce napao nožem, zatim razbio policijsko auto i teško povrijedio jednog policajca.

Portparol PU Mrkonjić Grada Božana Vulin rekla da je juče oko 12 časova, u Policijsku stanicu Šipovo prijavljeno je da je S.M. fizički nasrnuo na D.M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan, opština Šipovo, piše Srpskainfo.

“Po prijavi su postupili policijski službenici policijske stanice Šipovo, te izašli na lice mjesta događaja i utvrdili da su navodi prijave tačni. Pronašli su prijavljenog S.M. u kući u kojoj trenutno boravi u mjestu Vagan. Kada su ga pozvali da izađe iz kuće kako bi obavili informativni razgovor, isti je izašao upućujući im pogrdne riječi i noseći nož u ruci kojim je nasrnuo na policijske službenike”, rekla je Vulin.

Nakon toga, uzeo je kamen i bacio u pravcu službenog vozila, koje je oštetio, nakon čega se vratio u kuću.

“Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio tjelesne povrede u predjelu desne ruke kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske. Pošto je prijavljeni odbijao da izađe iz kuće i dalje vrijeđao policijske službenike na lice mjesta izašli su policiski službenici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su ga savladali i uhapsili”, istakla je Vulin.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade sprovede u tužilaštvo, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog S.M. dostavi izvještaj za počinjena krivična djela „Tjelesna povreda“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…