Svi naši proizvodi su poskupjeli izuzev tri vrste hljeba, potvrdio je za Faktor Dragan Vučić, izvršni direktor za operativno poslovanje sarajevske kompanije Klas.

Vučić ističe kako nisu imali izbora.

– Jednostavno, bili smo prisiljeni podići cijene. Razlog? Cijene sirovina su skočile za pedesetak posto, neke čak i do 100 posto. Ne možemo raditi u minusu. Trenutna odluka menadžmenta je da se neće dirati cijene tri najprodavanije vrste hljeba.

Radi se o penzionerskom čija je cijena 0,5 KM, polubijelog i narodnog koji i dalje koštaju po jednu KM. Svjesni smo da su ovi proizvodi za šire mase, najviše ih kupuju penzioneri i druge ugrožene kategorije – kaže Vučić.

Sada slijedi ono upozoravajuće “ali” koje će zabrinuti građane.

– Ne planiramo podizati cijene ovih proizvoda upravo zato što smo socijalno osjetljivi, vodimo računa o platežnoj moći naših kupaca. Međutim, svi naši budući koraci zavise od cijena sirovina. Šta raditi ako dođe do nove “eksplozije” cijena sirovina – naglašava Vučić.

Do poskupljenja hljeba i peciva došlo je i u Bihaću.

– Bijeli hljeb od jednog kilograma sada košta 2,2 KM, ranije je bio 1,8 KM. Cijena polubijelog hljeba od 650 grama sada iznosi 1,5 KM, prije je bila 1,3 KM. Cijene su skočile i u ostalim pekarama i prodavnicama u Bihaću – kazali su nam u pekari Amfora.

U Zenici je zasad “mirno”.

– Cijene se nisu mijenjale. Zasad su iste. Takva situacija je i u ostalim pekarama u gradu. Šta će biti sutra, ko zna – informisali su nas u pekari Čelik 2.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…