ZDRAVLJE

‘SUPERNAMIRNICA‘ KOJOM SE HRANE RONALDO, MESSI I BENZEMA JE SVE POPULARNIJA I POMAŽE PRI GUBITKU KILOGRAMAPoznato je da fudbaleri moraju voditi mnogo računa oko svoje prehrane, a posebnu dijetu dijele Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

Naime, oni dijele tajnu posebne „superhrane” koja im pomaže da budu na najvišoj razini čak i nakon svoje tridesete godine, piše Slobodna Dalmacija.

Trio dobitnika Zlatne lopte i dalje igra na vrhunskoj razini iako su naravno već zagazili u godine u kojima se mnogi nogometaši umirove. Ishrana je od ogromnog značaja u modernom nogometu, a to se pokazalo najbolje i na primjeru Ronalda, Messija i Benzeme.

Kako prenose španski mediji „superhrana” je postala popularna u svlačionicama širom svijeta i u suštini označava proizvode koji imaju važne nutrijente. Jedna, koja ispunjava sve kriterije koji su potrebni nogometašima je morska trava koja je u posljednje vrijeme doživjela povećanje potrošnje u SAD-u. Morske alge poznate su po tome što pomažu u održavanju čistoće oceana, ali imaju i sedam puta više proteina od mesa, ribe i povrća.

Sadrže i vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcij, željezo, vlakna i kalij pa su igrači puni energije za utakmice i treninge. Osim toga ubrzava metabolizam i na kraju pomaže pri gubitku kilograma, a veliki je plus to što nema kalorija.

Španski kuhar Alberto Mastromatteo koji je bio privatni kuhar sva tri ova nogometaša potiče ljude da jedu morske alge zbog raznih naučnih prednosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top