Kao i njenim kolegama, tako i Subhiji Šehović nedostaje kontakt sa publikom kojeg je pandemija prekinula.

-Mnogima od nas nedostaju živi kontakti sa publikom. Kontakti putem društvenih medija nisu nešto što srce puni adrenalinom jer tom prilikom nemožeš vidjeti stvarne reakcije onih koji uživaju u pjesmama koje izvodiš.Tehnički sve može biti savršeno. Međutim, bez aplauza na kraju, jednostavno, nema onog zadovoljstva koje srce radošću puni.

-U godini koja je na izmaku nastojala sam da putem radio i TV gostovanja publici podarim ono što najbolje znam da radim. Da im podarim pjesme koje sam snimala i koje rado pjevam za njihovu ali i svoju dušu. Jedno od gostovanja koje će mi, zasigurno, ostati u dragom sjećanju jeste ono kada sam sa koleginicom Vesnom Hadžić gostovala u „Nedeljnom popodnevu“ bijeljinske „BN“ televizie. Bijeljina je moj rodni grad i kad god se nađem u njoj prorade emocije na vrijeme mog djetinjstva i prvih koraka sa kojima sam kročila na nemirnu estradnu scenu, a u koju me je, kao njenu nasljednicu „gurnula“ tada vrlo popularna pjevačica narodne muzike Sofka Nikolić.

-Pored pjesama iz bogate riznice bosanskohercegovačke tradicionalne pjesme sevdalinke gledaoce sam počastila i pjesmom „Eh, Bijeljino, lijepa li si“, pjesmom o mom rodnom gradu za koju je, vrlo dopadljivu, melodiju, na stihove Dragane Kurjaković iz Bijeljine, napisao Omer Pobrić. Obišla sam i dio naselja u kojem se nalazila moja kuća. Nisam mogla sakriti suze. Iako od 1972. godine živim u Sarajevu mnogo sam vezana za Bijeljinu. Kolika je ta veza najbolje ilustruje to da sam u njoj zakupila parcelu u kojoj ću biti ukopana u trenutku kada sa ovog budem pošla na bolji svijet – kaže Subhija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Nada Obrić nije zadovoljna penzijom

Pjevačica Nada Obrić otkrila je prije nekoliko godina da je zvanično u…

Fahrudin Pecikoza otkrio kako je napisao hit Miljacka Halida Bešlića

Inspiraciju za stihove čuvene pjesme “Miljacka”, koju je komponovao Željko Joksimović, a…

Film “Toma” obara rekorde, do sad zaradio 5 miliona KM

“Toma”, film srbijanskog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, obara rekorde gledanosti kako…

Dejan Dragojević ne može da potpiše papire

Dejan Dragojević tokom “Pitanja gledalaca” dobio je pitanje vezano za razvod od…