BIH

Studentima iz BiH odobren ferijalni rad u Njemačkoj, evo do kad je rok za prijavuNa ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta i visokih škola u BiH koji nisu upisali posljednju godinu studija.

Studentima iz BiH odobreno je 150 mjesta za ferijalni rad u Njemačkoj u ovoj godini, od čega je 95 mjesta dodijeljeno studentima univerziteta u Federaciji BiH, 45 u Republici Srpskoj, te sedam u Brčko distriktu.

Rok za prijavu je 3. februar, a riječ je o radu tokom ljetnog raspusta u okviru Programa ferijalnog rada koji se odvija u saradnji sa Saveznom agencijom za rad Njemačke, objavila je Agencija za rad i zapošljavanje BiH.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta i visokih škola u BiH koji nisu upisali posljednju godinu studija.

Ostali uslovi poziva odnose se na vrlo dobro i dobro poznavanje njemačkog jezika, raspoloživost za rad u Njemačkoj u periodu koji nije kraći od dva mjeseca, da se studenti ne ograničavaju na neku regiju ili mjesto u kojem žele raditi, te da su spremni da rade u što više industrijskih sektora u kojima se nude poslovi.

Više informacija o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za ferijalni rad studenata u Njemačkoj nalazi se na veb stranici Agencije za rad i zapošljavanje BiH.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top