BIH

Strvična nesreća na Ilidži: Djeca (13 i 11) teško povrijeđena nakon nesreće s četverotočkašemO događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Jučer, u 14.10 sati, na kolovozu magistralnog puta M-5 (Sarajevo – Kiseljak), ulica Rakovička cesta, područje općine Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u betonski stub ulične rasvjete četvrotočkaša marke “HB-ATV” 125, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo vozač-dijete rođeno 2009. godine iz Ilidže.

U ovoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je dijete rođeno 2009. godine koje je, nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za anesteziju i reanimaciju UKC Sarajevo, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

Također, teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete rođeno 2011. godine iz Illidže, koje se kao putnik prevozilo na četvorotočkašu, te je nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode”, saopćeno je iz MUP-a.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top