Prvi spojevi mogu biti dovoljno neugodni i bez nepisanog bontona ko šta plaća.

Neki tradicionalisti vjeruju kako bi muškarac uvijek trebao platiti na prvom spoju kao čin viteštva i poštovanja. Drugi vjeruju da bi, kao čin ravnopravnosti, obje strane trebale platiti, to jest podijeliti račun. A neki žive po pravilu da osoba koja je inicirala spoj treba biti ona koja plaća – bez obzira na spol.

Međutim, voditeljica podcasta i savjetnica za veze Jana Hocking kaže da postoji samo jedna prilika u kojoj bi žene trebale otvoriti novčanike. Nakon što je prethodno izjavila da muškarci uvijek trebaju platiti kako bi bili „asertivni i muževni“, Hocking je otkrila na podcastu „Kinda Sorta Dating“ da postoji iznimka.

U razgovoru s piscem Thomasom Mitchellom, Hocking je rekla: „Uvijek upadnem u nevolju kad kažem da bi muškarac trebao platiti račun na prvom spoju.“ Zatim je pojasnila: „Ispravila sam to, mislim da bi sada, ako je djevojka zamolila momka da izađu, trebali prepoloviti račun. Još uvijek mislim da djevojka ne bi trebala sve platiti.“

Međutim, uprkos svojim uvjerenjima, Hocking je ipak rekla da se uvijek nudila da se prepolovi račun na prvom spoju s dečkom – ne zato što to želi, nego više kao test za muškarca. „Ne mislim to uvijek, ali svejedno govorim: ‘O ne, platit ćemo po pola…’, a sve češće muškarci onda na to kažu ‘OK!’, a ja sam onda šokirana“, rekla je.

Prisjećajući se nedavnog skupog iskustva, Hocking je otkrila kako je ostala bez „100 dolara iz džepa“ jer se ponudila platiti pola u „doista skupom vinskom baru“.

Njeni komentari dolaze nakon što je druga stručnjakinja za spojeve izjavila kako bi muškarci uvijek trebali platiti na prvom spoju. Sa više od 680.000 sljedbenika na svojim računima na Tiktoku i Instagramu, @ Ask.Nelly je u videu ranije ovog mjeseca izjavila da „muškarci nikada ne bi smjeli dopustiti ženi da plati prvi spoj“.  U videu Nelly – koja često koristi svoje račune na društvenim mrežama za dijeljenje savjeta o vezama i za muškarce i za žene – navodi: „Ako djevojku pozoveš van pa podijelite račun, to samo pokazuje da si škrt, nisi odgojen kako treba, nisi džentlmen ili nemaš dovoljno novaca – a pri tome mislim na to da si izveo djevojku na spoj koji ne možeš priuštiti.“

Nelly dalje kaže: „Umjesto da se potrudiš namaknuti novac za finu večeru, bolje je da je odvedeš na piknik u parku.“


Izvor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Saznajte da li ste pod velikim stresom uz pomoć jednostavnog trika

Premda su naši mozgovi ”snažni” i moćni, objašnjavaju naučnici, istovremenu su i…