Zaposlenica trgovine u Poljičkoj ulici u Splitu preminula je u bolnici nakon što ju je u utorak poslijepodne nožem na radnom mjestu ubio bivši partner.

Splićani su šokirani, a nad napadačem se odvija kriminalističko istraživanje. Djelatnici trgovine su večeras ispred zapalili svijeće za svoju stradalu kolegicu.

“Nisam mogla vjerovati kad sam pročitala, tu dolazim svaki dan kupovati i stvarno sam se toliko sam se šokirala“, rekla je stanovnica.

“Grozno, što drugo reć. Malo sam se naježijo jer ne ide mi to u glavu da takvih ljudi ima”, komentirao je stanovnik Splita.

“Muškarca su zadržali u prodavaonici do dolaska policije i odmah je uhićen i priveden u službene prostorije policije u ovom trenutku se provodi očevid kojim rukovodi dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Nad uhićenim muškarcem je u tijeku kriminalističko istraživanje, po završetku imat ćemo više okolnosti o ovom kaznenom djelu”, rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske, prenosi Dnevnik.hr.

Krvavom napadu, kako pišu hrvatski portali, prethodila je svađa, a nasilnika je savladao zaštitar uz pomoć nekoliko mladića koji su ga bacili na pod.

“Jadna žena, stajala je na nogama kada joj je napadač došao s leđa. Imao je kapu na glavi, nešto joj je vikao i izvukao nož. Užasno, užasno, ubo je puno puta! Još sam u šoku”, rekla je svjedokinja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…