Opustite se. To su strahovi sa kojima se suočava svaka uspješna poslovna osoba. Razlika je u tome što su uspjeli da prevaziđu svoj strah od neuspjeha.

Strah je možda najznačajnija prepreka napretku. Nikada nećemo ostvariti svoj puni potencijal ako nikada ne naučimo da ga prevaziđemo. Da bismo bili uspješni u bilo kom aspektu života, bilo da je u pitanju karijera, posao ili veza, prvo moramo da shvatimo šta je strah i kako da ga svjesno prevaziđemo.

Vaši strahovi će učiniti sve što je u njihovoj moći da vas spriječe da preduzmete akciju.

Pred vama je pet koraka pomoću kojih se preduzetnici bore sa svojim poslovnim strahovima i koji im pomažu da napreduju na putu da postanu neustrašivi preduzetnik, piše portal Medium.com

Prvi korak je da koristite riječi za borbu protiv svojih misli i da ih izrazite naglas. Morate reći stvari naglas: inače, one su i dalje samo misli.

– Šta ako zvučim kao idiot kada telefoniram kupcu? – možda mislite.

To je vaša uplašena, pesimistična misao.

Umjesto toga, mislite u sebi, primjera radi: “Ja sam nevjerovatan dizajner. Uvjeren sam da će ovaj kupac obožavati sve u mojoj kolekciji; bio bi budala da ne kupi moju liniju. Ja sam inteligentna osoba. Dobro govorim i obavit ću najbolji telefonski poziv koji je ovaj kupac ikada primio”.

Važno je razumjeti da ne možemo spriječiti pojavu zlih misli, ali možemo izabrati da im ne prepuštamo.

Drugi način za prevazilaženje straha je moliti se i tražiti od Boga pomoć. Molitva je sasvim adekvatna, i ako vjerujete u Boga, on će vam pomoći. Pored toga, on vam može pomoći da obnovite svoje razmišljanje. Obnovite duh svog uma jer Bog želi da živimo u harmoniji.

Bog je Knez mira, i od nas se traži da uživamo u miru izvan svakog razumijevanja; treba da budemo slobodni od straha, brige i sumnje. Uvijek se možemo osloniti na Boga da nam pomogne da pobijedimo svoje strahove. Važno je razumjeti da molitva ima moć.

Ostati prisutan je treći korak za savladavanje straha. Da li ste ikada primijetili da strah postoji isključivo u prošlosti ili budućnosti? Strah ne živi u sadašnjosti. Razmislite šta obično govore vaše uplašene misli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…