MAGAZIN

Što je radio za nju nije ni za jednu drugu: Jovankina sestra otkrila kako je Tito proveo 15 dana sa poznatom glumicom– Svi oni su se divili jedni drugima, a i na Jovanku Broz su ostavili dobar utisak, rekla je Nada Budisavljević, Jovankina sestra

O posjeti holivudske dive Sophia Loren se danima pričalo. Bila je Titov gost 15 dana na Brijunima. Nada kaže da je tom prilikom glumica dovela i svog sina koji je tad imao samo godinu i po dana. Došla je s jednom švajcarskom dadiljom i bila je u vili „Jadranka“. Svaki dan je dolazila na plažu, a Tito i Jovanka su sve vrijeme bili s njima.

– Svakog dana je telefonirala s mužem Carlom Pontijem. Kosu je prala destilovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kad bi je fotografisali, uvek je okretala profil koji je bio ljepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sophia Loren je jako voljela da kuha. Posle je izdala knjigu „Sofija u kuhinji, s ljubavlju“, tako nekako. I ona je pripremala soseve za špagete. Pošto se pravila velika količina tih soseva, sjećam se da je u to stavljala teleće, svinjsko meso i pršutu, ali kad sam čula da ide i osam kilograma svježeg paradajza, bila sam iznenađena. I to je stvarno bilo veličanstveno. Pravi specijalitet. I onda smo svi to jeli, svi zajedno, bilo je božanstveno, ispričala je Jovankina sestra.Sofija Loren bila je Titov gost 15 dana na Brijunima. Josip Broz Tito je za vrijeme svoje vladavine ugostio brojne svjetske zvijezde poput Elizabeh Tejlor, Sofije Loren i Richarda Burtona.

– On je uživao to da radi, bio je tu i neki kuhar, ali je insistirao da on to radi. Pravio je štrukle, štrudlu s jabukama. Lično je razvijao tijesto na tom stolu i motao ga. Uživao je u tome. Ne znam baš da li je tačno znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuhar u tome pomagao, ali je sam sve to mijesio i pekao, rekla je.

– Svašta je voljela da jede, bila je sladokusac, zaključila je njena sestra Nada.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top