Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da Republika Srpska nema trenutno bližeg i jačeg zaštitnika od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva Srbije.

Stevandić je naveo da je jasno da i Srbija u istoriji nije imala jačeg lidera koji je integriše, razvija i jača kako u regionalnim tako i svjetskim okvirima, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

– Sve to je uspio čuvajući neutralnost i stabilnost Srbije, jačajući joj privredu, institucije i vojsku. Zato je dužnost svih savjesnih i odgovornih ljudi sa obje strane Drine, ali i u Crnoj Gori i dijaspori, da se oglasimo i demonstriramo svoju podršku predsjedniku Srbije – istakao je Stevandić.

On je dodao da planiranje atentata na Vučića, koji se etablirao kao jedini nosilac politike mira razvoja i saradnje na Balkanu, a istovremeno uzdigao Srbiju ne svrstavajući se i ne povinujući nijednoj svjetskoj sili, govori da narko-klanovi dobro prate i sarađuju sa geopolitičkim centrima moći.

– Oni koji to razumiju čuvaće mu leđa, a oni koji to banalizuju ili se tome izruguju na ovaj ili onaj način, možda su dio te velike igre. Ali uvijek je ono što nas ujedinjuje bilo veće i jače – naveo je Stevandić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin objavio je 21. januara da je MUP Srbije zvanično obaviješten o postojanju operativnih informacija da organizovana kriminala grupa na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer ima za cilj ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je rekao da je informacija dobijena putem Evropola, a da ostaje na istrazi da utvrdi da li je Zvicer organizovao ovu kriminalnu grupu sam ili je dobio naređenje od svog političkog šefa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…