Branislav Stanivuković (43) iz Srpca osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na 30 godina zatvora jer je lani u Aleksandrovcu benzinom polio i zapalio suprugu Milicu Marković (33) koja je od posljedica teških opekotina preminula.

Ovo je jedna od najviših kazni koju je izrekao ovaj sud za zločin koji se desio 20. jula prošle godine pred očima njene maloljetne kćerke.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović koji je istakao da nije bila nijedna olakšavajuća okolnost ma strani optuženog.

“Optuženi je suprugu maltretirao od 2010. do 2020. godine. Djelo je počinjeno na naričito svirep način i to pred kćerkom žrtve. Optuženi je osuđivan, a žrtvu je kontinuirano maltretirao”, rekao je Uletilović.

Kako je naveo, utvrđeno je da je optuženi djelo počinio u stanju uračunjivosti pa sud nije imao uslove da izrekne manju kaznu. Sudija je kazao da se vijeće odlučilo za najstrožiju i maksimalnu kaznu.

Prema optužnici Stanivuković je deceniju zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome.

Ona je zbog toga pokušala da ode od njega a prvi put je pobjegla 2012. godine, te je on bio zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

Prema optužnici iz straha za život svoje maloljetne kćerke koja je ostala da živi i radi u Laktašima, žrtva se vratila u vanbračnu zajednicu s Stanivukovićem, pišu Nezavisne.

Na dan zločina Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio i to dok je sa njom bila maloljetna kćerka Slađana M.

Nesrećna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC RS, ali je nažalost preminula 3. augusta.

Taj dan žrtva je otišla u Mrčevce jer joj je Stanivuković rekao da će zapaliti kuću njene majke i njene stvari, a na šta se nesrećna žena bila požalila i kćerki.

U svom potresnom svjedočenju ranije tokom suđenja, njena kćerka Slađana je ispričala potresne scene koje je doživjela kada joj je nasilnik zapalio živu majku, a žrtva je vrišteći molila kćerku da je ugasi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…