Nakon padavina, a zbog začepljenih odvoda, izlile su se otpadne vode u više banjalučkih naselja.

Službe civilne zaštite od sinoć su na terenu, te ispumpavaju oborinske vode. No, nije kiša jedini problem u gradu: kohabitacija skupštinske većine i gradonačelnika ne funkcioniše, te prijete nove blokade. A ne smiruje se ni Kajak saga.

Uobičajna jesenja kiša i uobičajni problemi za građane. Dan nakon što su se oborinske vode, ali i fekalije izlile na put, te pojedina dvorišta u banjalučkim naseljima Priječani i Dragočaju, sanira se šteta.

“Bilo je tu vode, izlila gore, taj mostić kada su pravili nisu postavili cijevi kako treba. Postavili su nisko i voda ne može prolaziti nego je išla ovamo. Slabo sam spavao kada je ova mašina cijelu noć radila”, kazao nam je mještanin Priječana.

U Priječanima nema kanalizacije, koriste se septičke jame. Problem oborinskih voda traje godinama. Začepljeni kanali danas se čiste, ispumpavaju…

“Plavi, veliki je problem jer tamo nema kanalizacije, imaju septičke jame, voda ih puni, izlijeva se napolje po dvorištima. Ja sam sinoć obišao i Priječane i Dragočaj, kada se voda povuče, poslaćemo ekipe da dezinfikuju kompletan prostor”, rekao je Dragan Babić, šef Civilne zaštite Banjaluka.

Vrbas je u koritu, a zimske službe u pripravnosti, kažu nadležni. Vreće sa abrazivnim materijalom su stigle.

Zbog obilne kiše Civilna zaštita, ljudstvo, pumpe, mašinerija rješavaju probleme građana u priobalnom području Vrbasa. Mnogi se ipak pitaju gdje su i “šta rade” bageri koji su mjesecima stajali ispred Kajak terase. Oni su na Rakovačkim barama. Jedan je parkiran jer su mu probušene gume ekserima. Tako je završio bager Civilne zaštite parkiran ispred Kajaka.

“Gradonačelnik je u tome vidio priliku za prikupljanje političkih poena “udaranjem” direktno ljudi koji su personifikacija jedne da tako kaem vlasti. Ja sam protivnik takvog načina borbe. Nisam za nelegalne objekte, nisam za to da Banjaluka ima praksu stvari koje nisu u skladu sa pravom i zakonom, ali nisam ni za one performanse”, kazao je Mladen Ilić, predsjednik skupštine Grada Banjaluka.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke je rekao:

“Dosta je priznao, dosta je rekao. (…)Ovo nikakav obračun nije. Prosto je bio potreban moj autoritet i snaga da se ovo završi. Nikad se takvo nešto nije desilo u RS, nikad neko tako jak nije odgovorao, neko tako jak rušio nešto nelegalno…”.

Svi su u istoj ravni, kaže Stanivuković ističući da trpi kritike i od “svojih” zbog dozvola za gradnju koje daje pojedinim vladajućim tajkunima:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…