Koji visoki ili niski predstavnik je kriv što je Republiku Srpsku napustilo pola miliona ljudi, što 15 godina nije otvorena nijedna fabrika i što Republika Srpska ima dug koji bi potopio i Titanic? Rekao je ovo gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, gostujući sinoć na RTRS sa portparolom SNSD-a i savjetnikom Milorada Didika, Radovanom Kovačevićem.

Govoreći o ugroženosti RS, Stanivuković je poručio da je saglasan sa stavovima vlasti u Srpskoj o Inzkovom zakonu, stranim sudijama i sličnim pitanja koja mogu ugroziti Republiku Srpsku, ali da ju je SNSD ipak najviše ugrozio.

“Naravno da smatram da je RS, ali smatram da su je ovi najviše ugrozili. Pola miliona ljudi je napustilo Republiku Srpsku, imamo 90.000 nezaposlenih, a dug RS je 6,3 milijarde KM. Jesu i za to krivi stranci? Ko je kriv što je UKC dužan 80,3 miliona KM za poreze i doprinose? Je li visoki ili niski predstavnik kriv za aferu kiseonik? Ko je odgovoran što nijedna fabrika nije otvorena u 15 godina? Koji visoki predstavnik je kriv što smo prvi po smrtnosti od korone u Evropi?”, rekao je Stanivuković.

Dodaje da se borba za RS ne vodi tako što neko „svaki dan zakazuje press-konferencije u komitetu, zamajava narod i nadvikuje se sa samim sobom“.

“Oni koji danas, kao vraćaju nadležnosti RS, i to 365 dana pred izbore, kao slučajno, su isti oni koji su te nadležnosti prenosili na nivo Bosne i Hercegovine. Da znaju gledaoci RTRS, 1998. godine, u vrijeme prvog Dodikovog mandata legalizovane su zajedničke tablice, zastava i grb BiH. Godine 1999. Republika Srpska je prekinula platni promet sa Srbijom. Tokom 2000. godine legalizovani su zajednički pasoši i Granična policija”, rekao je Stanivuković.

On je naveo da je 2002. godine SNSD u Predstavničkom domu Parlamena BiH glasao za formiranje prve policijske agencija na državnom nivou – SIPA.

“Tokom 2004. godine SIPA je dobila policijska ovlaštenja, a 2006. godine imali smo ukidanje Vojske Republike Srpske. Tokom 2007. godine Ustavni sud BiH je objavio odluku da je dotadašnja himna Republike Srpske neustavna. Dodik kao premijer Srpske nije reagovao. Nismo mi glupi, ti koji sad nešto brane, su to sve nekada dali”, rekao je Stanivuković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…