Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nakon što je prije nekoliko dana na otvaranju festivala “BL zima” objavio da je centar Banje Luke zasijao u novogodišnjem duhu i pokupio brojne pozitivne komentare, sada je odlučio napraviti pomalo čudan potez.

Naime, svjetlosni natpis “BL zima” na ulazu u “Zimsku čaroliju” bio je ispisan latinicom, a od sinoć je prepravljen i napisan ćirilićnim pismom.

“Banjalučka zima od sada na ćirilici. Smatrali smo da je izuzetno važno da svi turisti koji dolaze u Banja Luku tokom predstojećih novogodišnjih praznika i na ovom mjestu vide ljepotu naše ćirilice u punom sjaju. Tražili smo način da to uradimo i danas je to postalo realnost. Nastavljamo dalje, vidimo se u srcu Banje Luke.

Zanimljivo je da je prije samo sedam dana Stanivuković predstavio otvaranje festivala “BL zima”, na čijem je ulazu stajao natpis na latinici ispod kojeg se gradonačelnik uslikao.

Zašto je natpis u međuvremenu promijenjen možemo samo nagađati, no na prvobitnoj objavi pojedini korisnici društvenih mreža pitali su Stanivukovića zašto ne ćirilica, s obzirom na to da se on zalaže za korištenje upravo ovog pisma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…