BIH

Šta se dešava u Istočnom Sarajevu? Ko zove građane sa privatnih telefonskih brojeva: “Tražili su od nas podatke ko živi u stanu…”Redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktirali su građani koji žive u Istočnom Sarajevu i upozorili da su već imali telefonske pozive u kojima se od njih traže da kažu ko živi u stanu.

Policijska vozila Despot i Vihor stigla su u Istočno Sarajevo, gdje će u subotu učestvovati u obilježavanju 9. januara, dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Vlasti u bh. entitetu Republika Srpska, povodom neustavnog praznika, najavile su “svečani defile” dok su boračka udruženja iz entiteta Federacija BiH najavila proteste.

Iz Udruženja Zelene beretke najavili su da će se “narod samoorganizovati” i spriječiti dolazak vozila koja kreću na neustavnu proslavu.

S druge strane, redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktirali su građani koji žive u Istočnom Sarajevu i upozorili nas da su već imali telefonske pozive u kojima se od njih traže da kažu ko živi u stanu.

“Zvali su nas policajci RS sa privatnih telefonskih brojeva. Dakle, nisu to zvanični brojevi iz PU Istočno Sarajevo i slično, već njihovi privatni. Tražili su od nas podatke ko živi u stanu. Uznemirujuće je i to da su nas zvali policajci RS za koje znamo da imaju sumnjivu ratnu prošlost i da su “uprljali prste” u agresiji na Bosnu i Hercegovinu”, kaže uznemireni građanin Istočnog Sarajeva.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top