ZDRAVLJE

ŠTA MOŽETE JESTI NAVEČER BEZ DA SE UGOJITENutricionisti otkrivaju kako ćete ostati fit: Ako jedete ove tri namirnice poslije ponoći nećete se ugojiti

Kažu da je idealno da posljednji obrok bude tri do četiri sata prije spavanja, ali ukoliko osjećate glad, možete se zasiti jednostavnim namirnicama.

Jogurt sa medom

Možda vam ovo zvuči kao neobična kombinacija, ali prvo probajte. Umjesto sladoleda sa visokim sadržajem šećera, uzmite jogurt koji je bogat proteinima, a ako vam se jede nešto slatko, dodajte kašiku meda. Mala količina ugljenih hidrata sa proteinima zasitiće vas i više nego što mislite.

Kokice

Iako su o tome da li kokice goje ili ne mišljenja podijeljena nutricionista Erika Kanal kokice izdvaja kao zdravu noćnu grickalicu. Njena preporuka je da kokicama dodate biber ili bijeli luk u prahu, piše Žena Blic.

Jaje

Tvrdo kuhano jaje sadrži samo 75 kalorija, a odlično vas može zasititi. Prema riječima nutricionista, ova vrsta užine će vam omogućiti da zaboravite na glad do jutra, a neće uticati na to da se ugojite.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top