MAGAZIN

Šta im to fali: Ove slavne osobe su rođene na petak 13.Upravo zbog svojih uspjeha su možda i najbolji dokaz svima onima koji tvrde da ovaj dan donosi nesreću

Upravo zbog svojih uspjeha su možda i najbolji dokaz svima onima koji tvrde da ovaj dan donosi nesreću, jer za slavne se osobe kaže da su rođene pod sretnom zvijezdom.

Mary-Kate i Ashley Olsen

Slavne blizanke rođene su 13. juna 1986. godine, no to ih nije spriječilo da postanu mlade milionerke. Svoju karijeru su počele u Punoj kući, a postale su milionerke kad su osnovale vlastitu produkcijsku kuću te su postale modne mogulice.

Kat Dennings

Rođena je 13. juna 1986. i uspjela je pobijediti izglede kad je iz malog grada otišla u Hollywood. Dobila je ulogu u seriji Cure bez love, ali probila se do filmskog platna ulogama u Marvelovim filmovima Thor i Thor: Svijet tame.

Steve Buscemi

Ovom glumcu petak 13. je ipak donio nešto nesreće. Rođen je 13. decembra 1957. godine, a udario ga je autobus kad je bio dijete te je zadobio povrede lobanje. Najpoznatiji je po svojim ulogama u kriminalističkim filmovima i ulozi Tonyja Blundetta u Porodici Soprano.

Julia Louis Dreyfus

Najpoznatija po svojoj ulozi Elaine u kultnom sitcomu Seinfeld, 62-godišnja glumica rođena je 13. januara 1961. Sudeći prema brojnim osvojenim nagradama, poput Emmyja i Zlatnih globusa, čini se da je to za nju ipak bio sretan dan.

Kate Walsh

Rođena je 13. oktobra 1967., no nesretni datum nije je spriječio da ostvari ulogu Dr. Addison Montgomery u seriji Uvod u anatomiju. Osim toga, glumila je u seriji Privatna praksa, a nedavno se pojavila u ulozi Madeleine u hit seriji Emily in Paris.

Caroline Goodall

Britanska glumica i scenaristica rođena je 13. novembra 1959., a izgleda da je i njoj, baš kao i drugim zvijezdama, zlokoban dan ipak donio sreću. Glumila je u nekim od najvećih blockbustera 90-ih, poput Schindlerove liste, Kapetana Kuke, Cliffhangera, Razotkrivanja i Paklenog mora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top