Ljuljzim Sulejmani (26), srbijanski državljanin iz Preševa koji je preživio nesreću na autoputu u Bugarskoj, u kojoj je poginulo 45 osoba, rekao je da je prvo čuo prasak, zatim eksploziju, za koju kaže da je najvjerovatnije došla od gume, nakon čega je vatra počela brzo da se širi sa prednje strane autobusa, javlja portal makedonske televizije Telma.

Kako navodi telma.com.mk, čija je ekipa u utorak unoć bila ispred bolnice Pirogov, gdje je hospitalizovano sedam preživjelih putnika iz autobusa, Sulejmani je rekao da je bio budan kada se nesreća dogodila i da se spasio tako što je razbio prozor na autobusu kroz koji su on i njegova vjerenica Medina Luftiu (25) iz Kumanova uspjeli da se izvuku.

Ispred bolnice u kojoj su smješteni povrijeđeni nalazilo se nekoliko državljana Sjeverne Makedonije koji čekaju zvanične informacije o sudbini svojih najmilijih. Jedan od njih bio je i stariji čovjek koji je emotivno ispričao kako čeka zvanične vijesti o sudbini sina i snahe.

Podsjećamo, nesreća se dogodila u noći između ponedjeljka i utorka, nešto iza dva sata ujutru, kada je autobus makedonskih saobraćajnih oznaka naglo skrenuo, probio bankinu na autoputu Struma u Bugarskoj i zapalio se.

U nesreći je stradalo 45 od 52 putnika autobusa. Prvobitno je javljeno da je stradalo 46 osoba, ali je kasnije ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije naveo da se radi o 45 poginulih. Poginulo je 12 djece, a najmlađe žrtve su četvorogodišnji bliznaci. Većina preminulih je iz Sjeverne Makedonije, potvrdio je premijer Zoran Zaev.

Na spisku povrijeđenih su šest odraslih osoba i jedna 17-godišnja djevojka. Svi imaju opekotine, a jedna osoba i slomljenu butnu kost, ali su svi van životne opasnosti i očekuje se da se oporave, naveli su bugarski ljekari, prenosi Nova.rs.

U Sjevernoj Makedoniji proglašena je trodnevna žalost, na Kosovu Dan žalosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…