Iako je tema emisije bila odnos novih njemačkih vlasti prema Srbiji, Ćirjakov nije propustio priliku za novim bljuvotinama na račun Bosne i Hercegovine.

Zoran Ćirjakov, srbijanski publicist, bio je gost u emisiji “Ćirilica” Milomira Marića.

Iako je tema emisije bila odnos novih njemačkih vlasti prema Srbiji, Ćirjakov nije propustio priliku za novim bljuvotinama na račun Bosne i Hercegovine.

“Naš predsednik je čovek koji mnogo obećava. Svesni su da građani političke izbore vezuju za ličnosti. Ovo su liberalne opcije a ne demokratske, samo su maske građanštva. Cela ta strategija da bi Srbiju trebalo zaustaviti je da se samo skloni Vučić i misle da ćemo procvetati. Oni hoće paralizu-što gore to bolje.

Privid je ekološki pokret. Kako bilo ko zamišlja naš opstanak, našu ekonomiju a da na Jadru nema rudnik. Mene više brine etničko čišćenje, jer će ljudi otići odavde, ostat ćemo samo na starcima i zelenim šumama. Njihova strategija je pijavička, hoćemo da sisamo krv. Ova dinamika će biti jako važna za izbore. Teško je biti prorok za izbore, ali mislim da sve ide u prilog SNS-u jer njihov odnos prema svemu ovome vrlo odmeren, stabilan. Protivnici samo žele da udave Srbiju i da se reše Vučića.

Jedna jako destruktivna ideologija je zelenih partija. To mogu samo bogate zemlje sebi da priušte. Jedno je to jako sredstvo za rušenje Vučića ovde. To je jedna pogubna politika. U Bosni je sasvim drugačije. Kod nas je idealizovanje prirode, ali Nemačka ima taj luksuz da se bavi time, ali mi ne”, komentrao je Ćirjakov masovne proteste u Srbiji, te dodao:

“Cela ta priča o Srebrenici je stvaranje bosanske nacionalne države. Tu je islam važna odrednica identiteta. Postoji neviđena doza potrebe da to bude pretvoreno u imuslimanijui ili ibošnjakijui. Jako opasno je recimo rušenje Dodika. Ne sviđaju mi se te fikcije o korupciji. Ovo je borba kako će izgledati Bosna. Da se razumemo, ovo je mirni rat za Bosnu. U Bosni je ključna stvar bošnjački nacionalizam”, kazao je Ćirjakov.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…