Pripadnici Policijske stanice Centar Policijske uprave Tuzla u četvrtak oko 11 sati intervenisali su u prostorijama Elektrotehničke škole Tuzla nakon što su obavješteni da je došlo do incidenta u kojem su otac i sin (učenik škole) verbalno napali pomoćnika direktora i razrednog starješinu.

– Policijski službenici su evidentirali slučaj, sačinili zabilješku, a izvještaj će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje. O događaju je obavješten dežurni kantonalni tužilac – kazala je za „Avaz“ Amra Kapidžić, portparol Policijske uprave MUP-a TK.

Sin je u pratnji oca došao u školu navodno nezadovoljan načinom ocjenjivanja. Uslijedio je verbalni napad na pomoćnika direktora škole i razrednu starješinu kojoj je pozlilo pa je u školu pozvan tim Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

Razrednica je, navodno, pala u nesvijest, a njeni članovi porodice kada su saznali za to, prema nezvaničnim informacijama, došli su u školu. Službenici policije spriječili su fizički kontakt.

Na koncu su policijski službenici evidentirali oca i sina, a dalje radnje i mjere nakon dostavljenog izvještaja provodit će Kantonalno tužilaštvo TK.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…