Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (FUCZ) podijeljini u dva tima sa čamcima i potrebnom opremom, nastavili su jutros potragu za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je sa još jednim radnikom 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su 11. novembra pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena.

“Timovi će pretraživati lijevu i desnu obalu rijeke Bosne a današnja potraga obuhvatit će područje nizvodno od mjesta nesreće prema Žepču.

Tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke i danas će se priključit potrazi pa je i dio ronilaca Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ) pripravno na terenu u zoni potrage u slučaju da sonar identifikuje obrise u vodi koji mogu ukazivati da se tu nalazi tijelo nastradalog radnika. Osim FUCZ i tima Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH u potragu su i danas uključeni pripadnici CZ PU Žepče, te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske te radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi. Iako je pad vodostaja stvorio uslove za bolji vizuelni pregled i mogućnost detaljnije pretrage, potragu otežava hladno vrijeme, hladna i mutna voda te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke Bosne”, saopćeno je iz FUCZ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Za Novalićev zakon nema potrebne većine: Novi porezi za građane FBiH neće (još) biti usvojeni

Prijedlog Zakona o porezu na dohodak i prijedlog Zakona o doprinosima neće…