ZDRAVLJE

ŠOLJICA PUNA ZDRAVLJA: NAJLAKŠI I NAJBOLJI RECEPT ZA ČAJ OD ĐUMBIRASvježi korijen đumbira možda izgleda neprivlačno i čudno, no u tom se malom kvrgavom moćniku krije mnoštvo dobrobiti za zdravlje. Upravo se u sezoni jesen/zima đumbir najviše konzumira jer uspješno štiti od upala i infekcija te pospješuje imunitet.

Čudotvorni đumbir ima snažna protuupalna svojstva i prirodni je pomagač kod svih bolesti koje mogu uzrokovati česte upale, poput raznih oblika artritisa, anti-imunih bolest ili dijabetesa.

Đinđerol, bioaktivna supstanca u svježem đumbiru pomaže u sprječavanju infekcija, a ekstrakt đumbira sprječava rast mnogih bakterija.

Poznato je i da đumbir pomaže kod infekcija u usnoj šupljini ili kod problema sa zubima. Koristi se za ublažavanje boli i istraživanja su pokazala da je ekstrakt đumbira jednako učinkovit u rješavanju tog problema kao i lijekovi za tu namjenu. Posebno je učinkovit kod menstrualnih grčeva.

Uz sve to, đumbir pomlađuje, pomaže kod mršavljenja, sprječava žgaravicu, a čak i čisti pluća pušača i bivših pušača koja su zagađena nikotinom, katranom, ugljičnim monoksidom i raznim toksinima.

Sve su to izvrsni razlozi da napravite šalicu okrepljujućeg i ljekovitog čaja od đumbira, a obogatite li ga dodacima poput kurkume, cimeta ili limuna, dobit će topli napitak koji zaista ima super moći. Donosimo najjednostavniji, a ujedno i najbolji recept za čaj od svježeg đumbira kojeg možete piti ujutro, popodne i navečer.

Sastojci za čaj od đumbira:

Postupak:

Savjet plus: Đumbir ne morate guliti, ali ga operite i sastružite prljavštinu. Procijedite čaj kroz gusto sito kako bi sav đumbir ostao u njemu. Limun i narandža čaju će dati još malo komplementarne kiselosti, dok će med ublažiti vatreni okus đumbira.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top