“Na području opštine Sokolac, zbog snijega i vjetra, lokalna Zimska služba radi bez prestanka, ali ne stiže da očisti sve pravce i ukoliko se ovakva situacija nastavi moraćemo da proglasimo stanje elementarne nepogode”, rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica.

On je naglasio da je od sinoć mehanizacija za čišćenje lokalnih puteva na terenu i da na pojedinim višim šumovitim područjima ove opštine mašine prolaze i po dva/tri puta, zbog vjetra koji neprestano nanosi snijeg na kolovoz.

„U ovom momentu je već 20 mašina za čišćenje na terenu i mi smo pred proglašenjem vanrednog ili stanja elementarne vremenske nepogode, ukoliko padavine ne prestanu“, rekao je Bjelica.

On je dodao da ima lokaliteta na području opštine Sokolac gdje je snijeg oko 60 centimetara i gdje treba osposobiti lokalne puteve da bi se život u ovoj lokalnoj zajednici odvijao redovno.

Bjelica je naglasio da je angažovana dodatna mehanizacija, te da lokalna Zimska služba radi na održavanju prohodnosti svih prioritetnih pravaca u gradskom naselju, kao i na seoskom području, gdje je često, i pored prioritetnih pravaca, neophodno reagovati na poziv mještana putem opštinskog Info pulta.

„Imali smo nekoliko poziva da mještani u udaljenim selima nemaju električnu energiju, da im je potreban ljekarski pregled ili da treba da idu na dijalizu, te od proizvođača mlijeka koji moraju da predaju mlijeko, pa smo reagovali i pomogli koliko je u našoj mogućnosti“, naveo je Belica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…