BIH

Smračilo mu se pred očima na hrvatskoj granici: Vozač je bio vidno nervozan, slomio se pred vukovarskim carinicimaVozačeva nervoza dodatno je potaknula vukovarske carinike da obave temeljit pregled vozila

Srbijanski vozač koji je pokušavao prijeći preko graničnog prijelaza Tovarnik bio je veoma uzrujan, a kako se kasnije doznalo, i s dobrim razlogom. Njegova nervoza dodatno je potaknula vukovarske carinike da obave temeljit pregled vozila, njihov trud na koncu je bio nagrađen. Među prijavljenim kruhom za tostiranje otkrivena je tona duhanske melase.

“Temeljem analize raspoloživih informacija o vrsti prijavljene robe, vrsti postupka i načinu prijevoza, izvršen je pregled vozila i tereta uporabom RTG uređaja. Naime, kako je u predmetnom vozilu bila deklarirana roba za uvoz u Republiku Hrvatsku i to – tost kruh, pregledom je utvrđeno kako se u tovarnom prostoru – hladnjači, nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe. Zbog same specifičnosti vrste robe koja se nalazila u hladnjači, analizom slike s RTG uređaja, ali i povezivanjem drugih indikatora (primjerice, vidno izraženog uznemirenog ponašanja vozača) koji su ukazivali kako se u predmetnom slučaju može raditi o određenim nepravilnostima, pristupilo se i detaljnom pregledu i pretrazi navedenog vozila i hladnjače te je u istom, unutar pakiranja prijavljene robe – tost kruha, skriveno, pronađeno i 107 kartonskih kutija ispunjenih duhanskom melasom za pušenje, ukupne neto težine 1026 kg”, kažu iz Carinske uprave.

 

Vozaču je oduzeta duhanska melasa za pušenje, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je i kaznena prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora. Zadobio je i kaznu od 117.117,90 eura, a kamion i poluprikolica su oduzeti.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top