Okružni sud u Banjoj Luci izrekao je oslobađajuću presudu Veljku Đukiću, nekadašnjem profesoru Panevropskog univerziteta “Apeiron”, po optužnici za primanje mita od studenata kako bi im dao prolaznu ocjenu na ispitu.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsedavao sudija Dragan Uletilović. U presudi se navodi da Republičko javno tužilaštvo RS tokom postupka nije uspjelo da dokaže da je Đukić počinio djelo koje mu je stavljeno na teret.

Optužnica je Đukića teretila da je u aprilu 2016. godine od studenata primao poklone i novac kako bi im dao prolaznu ocjenu na ispitu. U optužnici se navodilo da je profesor od studentkinja Ane G. i Dajane Š. tražio i uzeo mobilni telefon, a zatim im je u indeks i zapisnik s polaganja ispita upisao “sedmice”, iako nisu ni pristupile provjeri znanja.

Navodilo se i da je Đukić u istom mjesecu od Stefana T. tražio i uzeo 200 KM mita kako bi mu upisao prolaznu ocjenu na ispitu. U optužnici se navodilo da je student prethodno “pao” na ispitu, a da su plaćanje nakon toga dogovorili na hodniku fakulteta.

Đukić je tokom postupka tvrdio da mu je cijeli slučaj montiran.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…