Na planeti se može proizvesti dovoljno hrane za sve, ima i dovoljno zemlje za sve ali je problem kako upotrebljavamo tu zemlju i kakvu hranu pravimo, rekao je Samo Login, osnivač i vlasnik kompanije Login EKO, koja je u Vojvodini kupila više od 4.000 hektara zemljišta, na kojima planira da se bavi organskom proizvodnjom.

– Naš zadatak je da zdrava hrana bude pristupačna svima. Ona je danas često privilegija, a smatram da to ne bi trebalo da bude tako – istakao je Login tokom razgovora u okviru CEO Summita.

Tvorci čuvene video igrice Talking Tom koja je zaludjela cijeli svijet, Slovenci Iza i Samo Login svojevremno su prodali kompaniju Outfit 7 za milijardu dolara, a nedavno ih je poslovni magazin Finance proglasio za najbogatije ljude u Sloveniji, koji zajedno raspolažu imovinom vrijednom 7,1 milijardu eura, piše Ekapija.

– Naš plan nije bio da prodamo kompaniju za 1 mlrd USD, već je cilj bio da se bavimo neprofitnim projektima koji rješavaju izazove modernog doba. Kada smo prodavali Outfit 7 naši investicioni bankari su pitali zašto prodajemo sada kada je kompanija u najboljoj kondiciji, a ja sam odgovorio ako ne prodamo sada, pohlepa pobjeđuje. Moj život se nije mnogo mijenjao nakon prodaje. Čovjek može da spava samo u jednom krevetu, u jednoj kući i da istovremeno vozi jedan auto. Dakle u nekom trenutku životni standard se zapravo i ne mijenja – rekao je Login.

On je istakao da mu nije mi žao zbog prodaje iako su mogli da zarade još više novca, jer sada rade one stvari zbog kojih su sve i pokrenuli.

Šta će raditi u Vojvodini?

Loginovi na zemljištu u Vojvodini trenutno razvijaju nove tehnologije i u proizvodnji ne koriste ništa što je životinjskog porijekla.

– Razvijamo tehnologiju zelenog đubrenja jer je po mom mišljenju to jedini održivi način da poljoprivrednici sami proizvode svoje đubrivo – naglasio je Login u izjavi za domaće medije i dodaje da su za sada fokusirani na ratarske kulture (žito, suncokret, grašak, soja) jer su, kako kaže, one neizbježne da bismo obezbjedili ljudsku ishranu.

– U budućnosti želimo da idemo i na voćarstvo i povrtarstvo, ali još nismo tamo. Prvo treba da savladamo tehnologije za jednostavnije kulture – rekao je on.

Kompanija u Srbiji “Login Eko” zapošljava 65 ljudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…