Spasojević je Tužilaštvu podnio nekoliko prijava protiv kolega koje ne poštuju propisano rastojanje

Koristeći šablon po kojem je podignuta optužnica protiv njega, Slaviša Spasojević je na isti način podnio krivične prijave protiv nekoliko osoba zaposlenih u sudstvu, tužilaštvu, policiji i prosvjeti, a koji ne nose masku niti poštuju rastojanje od dva metra. I pored očiglednih dokaza, Tužilaštvo ni jednu njegovu prijavu nije željelo prihvatiti.

Zdravstveni propisi

”Fotografije tih osoba sam našao uglavnom na Facebooku. Sami su ih objavili, a na njima su okupljeni i nisu poštovali mjere zaštite od korone. Dakle, pokušao sam natjerati sudije i tužioce da se kuvaju u sopstvenom sosu… Međutim, oni donose naredbe o neprovođenju istraga protiv tih lica, a za istu stvar su podigli optužnicu protiv mene… To je paradoks… Pokrenuo sam te krivične prijave s ciljem da obesmislim optužnicu koju su oni podigli protiv mene”, priča Spasojević.

Podsjetimo, početkom godine Osnovni sud u Modriči potvrdio je optužnicu koju je Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo protiv Slaviše Spasojevića, bivšeg nastavnika matematike i fizike u OŠ “Sveti Sava” u Modriči. Spasojević je optužen za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije jer je 3. septembra 2020. udaljen s nastave zbog nepoštivanja mjere nošenje maske u zatvorenom prostoru. Ponovo je 2. i 3. februara 2021. odbio da nosi zaštitnu masku, iako je upozoren od pomoćnika direktora JU “OŠ Sveti Sava” Modriča.
Plave koverte

Pokazujući plave koverte koje je dobio, Spasojević tvrdi da tužioci vrše selekciju i primjenjuju dvostruke aršine.

”Ima tu i koverti gdje banke vrše pritisak pošto imam kredit koji trenutno ne vraćam niti imam načina, jer očigledno neubrnjičen nemam mogućnost da zaradim za hljeb.

Advokata nemam, jer mi i oni sugerišu da bez maske ne mogu u prostorije suda. Ukratko, ovo je cirkus, ali na njihov račun, ne na moj”, pojašnjava nastavnik matematike i fizike u Modriči.

I pored našeg insistiranja da nam nešto kažu o neprihvatanju Spasojevićevih prijava, u dobojskom Tužilaštvu su kazali da će više detalja za javnost biti dostupno ove sedmice. Inače, Spasojević svakodnevno dobija ogromnu podršku na svom Facebook profilu, dok veliki broj Modričana, naročito roditelja, i dalje ne iznos mišljenje piše Oslobođenje,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Siniši Šušiću niko neće ukrasti obuću, nosi broj 56: Kesa na šuplje cipele i put škole

Tridesetdevetogodišnji Siniša Šušić iz Ljubinja je čovjek s najvećim stopalima u Hercegovini,…

Gotovo svi veći njemački mediji pišu o BiH: Ništa dobro nije u pitanju

Mediji na njemačkom izražavaju zabrinutost zbog stanja u BiH, ukazuju na vanjskopolitičke…

Sladić najavio jaču promjenu vremena: Šta nas očekuje iduće sedmice?

Danas će, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni po kotlinama i…