BIH

Sladić upozorava: Maksimalni udari vjetra rano večeras. Nizine u skladu sa svim prognozamaJutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Širom zemlje je registrovana kiša ili pljuskovi.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -3; Sokolac 2; Sarajevo 3; Ivan Sedlo i Livno 4; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Drvar, Sanski Most i Srebrenica 5; Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Tuzla i Zenica 6; Široki Brijeg 7; Bihać i Zvornik 8; Mostar 10; Stolac i Trebinje 11; Neum 15°C.

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga brzine 60-80 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C.

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Upozorenje na jake udare vjetra objavio je i meteorolog Nedim Sladić.

– Maksimalni udari vjetra rano večeras. Nizine u skladu sa svim prognozama, većinom od 60 do 80 kmh^-1. – napisao je Sladić na svom Facebook profilu.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top