ZDRAVLJE

Skoro četvrtina ispitanika poznaje nekog ko je umro od Covid 19 vakcine


Skoro četvrtina Amerikanaca vjeruje da je neko koga poznaju preminuo od nuspojava vakcine protiv COVID-19, a još više kažu da bi mogli biti voljni postati tužitelji u kolektivnom sudskom postupku protiv proizvođača vakcina.

Najnovije nacionalno istraživanje Rasmussen Reports putem telefona i interneta pokazuje da 24% američkih odraslih osoba tvrdi da lično znaju nekoga ko je preminuo od nuspojava vakcine protiv COVID-19. Šezdeset i devet posto (69%) ne poznaje nikoga ko je preminuo od vakcinacije protiv virusa. (Da biste vidjeli oblikovanje pitanja ankete, kliknite ovdje).

Četrdeset i dva posto (42%) kaže da bi, ako bi došlo do značajnog kolektivnog suda protiv farmaceutskih kompanija zbog nuspojava vakcina, bili skloni pridružiti se tužbi, uključujući 24% koji kažu da je vrlo vjerovatno da bi se pridružili takvoj tužbi. Četrdeset i sedam posto (47%) ne bi bilo skloni pridružiti se kolektivnoj tužbi protiv proizvođača vakcina, uključujući 25% koji kažu da nije vjerovatno da će se pridružiti. Drugih 11% nije sigurno, prenosi rasmussenreports.com.

Sveukupno, 47% kaže da znaju nekoga ko je lično preminuo od virusa COVID-19, dok 49% ne poznaje nikoga ko je preminuo od tog virusa, koji je postao pandemija 2020. godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top