Državno tužilaštvo u Konstanzu istražuje doktoricu iz okruga Bodensee koja se sumnjiči kako je u svojoj ordinaciji u Markdorfu vakcinisala 430 osoba vakcinom protiv koronavirusa u koje je navodno nešto umiješano. Prema informacijama SWR-a, koje prenosi Fenix magazin, pacijenti su mislili kako se vakcinišu vakcinom protiv koronavirusa.

Glasnogovornik Okružnog ureda Bodenseekreis kazao je kako je nadležni Odjel za zdravstvo kontaktirao 430 pacijenata koji su prethodno došli u doktorsku ordinaciju kako bi primili vakcinu protiv koronavirusa. Svi će morati napraviti test na antitijela. Prema informacijama SWR-a, istragu je pokrenula pacijentica koja se i sama vakcinisala u toj ordinaciji. Pacijentica je izrazila strah od nuspojava, a doktorica joj je navodno rekla kako se ne treba brinuti jer je u vakcinu umiješala nešto homeopatsko. Nakon konsultacija s porodičnim ljekarom, žena je prijavila slučaj.

Kasnije je ustanovljeno da kod tri pacijenta nisu pronađena antitijela unatoč dvije doze vakcine, a za to nije bilo nikakvih medicinskih ili drugih razloga. Policija i Državno tužilaštvo u srijedu su u zajedničkom saopćenju objavili kako postoji sumnja da nije ubrizgana vakcina protiv koronavirusa te da pacijenti o tome ništa ne znaju. Doktorica nije htjela komentirati istragu, piše SWR.

– Krajem novembra policija je pretražila ordinaciju i prikupljala dokaze. Istraga se nastavlja. Privremena profesionalna zabrana doktorici i ostalim zaposlenicima ordinacije još nije izrečena jer je istraga tek pokrenuta – rekao je glasnogovornik Ureda javnog tužitelja u Konstanzu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…