BIH

Sjećate li se “kralja nargile” iz Zenice? Ušao je u Parlament Federacije BiHMinistar je prije fotelje snimao videa na kojima je kao ‘Kralj nargile’ promovirao pušenje nargile.

Sjećate se, ‘onaj ze’ ministra Arnela Isaka? Isak je na ovogodišnjim izborima ušao u Federalni Parlament ispred stranke Narodnog europskog saveza BiH (NES).

“Sretan sam zbog povjerenja koje ste mi ukazali. Ovu našu zajedničku pobjedu shvatam kao obavezu da nastavim raditi u vašem interesu kao i do sada, jer samo oni koji iskreno prihvate da nose teret javne funkcije mogu biti pokretači promjena”, napisao je Isak na Facebooku zahvaljujući građanima na povjerenju koje mu je ukazano.

Zenički ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije, prije dvije godine punio je naslovnice svojim izjavama. Sa samo 24 godine, kao najmlađi u BiH, našao se na čelu Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, a prije ministarske dužnosti bio je poznat kao Youtuber.

Naime, ministar je prije fotelje snimao videa na kojima je kao ‘Kralj nargile’ promovirao pušenje nargile. Isaka je posebno ”proslavilo” gostovanje u emisiji ”Talk show” na televiziji OBN, a njegove izjave pokrenule su lavinu komentara na društvenim mrežama.

Tema emisije bili su mladi ministri među kojima je bio i Isak a u svom nastupu, osim brojnih nepovezanosti Isak je pričao skraćenicama koje se koriste, većinom među mlađom populacijom, na društvenim mrežama.

Brojni su stručnjaci tada poručili da ministri koji obnašaju ovakve i slične javne funkcije, moraju proći obuku odnosno treninge za javne nastupe.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top