Učenici i uposleni u Gimnaziji Livno pokrenuli su projekt “Hladnjak dobrote” pomoću kojeg će svojim sugrađanima u potrebi osiguravati besplatan obrok.

U frižideru koji je instaliran pored glavnih ulaznih vrata Gimnazije Livno učenici, uposleni i ostali građani Livna ostavljat će namirnice za svakog pojedinca koji u bilo kojem trenutku ne može sebi i svojim bližnjima osigurati obrok.

Prema njihovim uputama, ljudi dobre volje u hladnjaku će za one kojima je potrebno, ostavljati namirnice koje zahtijevaju određenu temperaturu, dok će se suha hrana ostavljati na police pored hladnjaka. Napominju kako se treba ostavljati samo svježa i primjerena hranu, uz pažnju na rokove trajanja i čistoću.

Direktorica Gimnazije u Livnu Sanela Popović kazala je Feni kako je cilj ovog projekta osigurati dostojanstven obrok svima u potrebi.

Naglasila je kako se ovim projektom nastoji pobuditi zajednica na intenzivnu brigu o sugrađanima u potrebi, i to na dostojanstven način uz slogan – ne pitam, ne molim, uzmem, a kad budem mogao i sam napunim hladnjak.

– U ovom hladnjaku dobrote, rekla bih, kućici dobrote, jest slika našega svjetonazora, ljubavi, nutrine. Neka ta slika bude najbolja, neka nam svima održavanje hladnjaka punim, urednim i primjerenim bude dnevna rutina, došetajte do hladnjaka, očistite, napunite, skrbite – istaknula je Popović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…