Južnokorejska kompanija mliječnih proizvoda objavila je skandaloznu seksističku reklamu koja prikazuje žene kao krave, zbog čega su ljudi na društvenim mrežama pozvali na bojkot i osudili ovakvo predstavljanje.

U reklami Seul Milka, jednog od najvećih brendova mlijeka u Južnoj Koreji, muškarac nosi ogromnu videokameru dok šeta kroz šumu do idiličnog šumarka. Stigavši u ovo šumovito područje, potajno snima žene kako piju čistu vodu iz potoka i protežu se u polju.

Oglas počinje tako što muškarac priča o svom putu kroz šumu, govoreći: “Napokon smo ih uspjeli snimiti kamerom na netaknutoj lokaciji gdje je priroda očuvana u svojoj čistoći.”

“One piju čistu vodu iz čiste prirode, konzumiraju ekološki prihvatljivu organsku ishranu i žive mirno u mirnom okruženju. Pokušat ću da im priđem oprezno”, nastavlja priču čovek.

Snimatelj tada slučajno stane na grančicu i prepadne žene koje se potom pretvaraju u krave.

Reklama završava sloganom: “Čista voda, organska hrana, 100% čisto Seulsko mlijeko. Organsko mlijeko sa organskog ranča u ugodnoj prirodi Cheongjanga.”

Prema The Korea Heraldu, video je prvi put postavljen na službeni YouTube kanal Seoul Milka 29. novembra. Uklonjen je 8. decembra nakon što je oglas izazvao reakciju društvenih medija.

“Nikad više neću piti mleko iz Seula”, pisalo je u jednom komentaru na Instagram stranici Seul Dairy Cooperative .

“Ljude nikada ne bi trebalo opisivati ​​kao stoku, a špijunska kamera se nikada ne može koristiti kao reklamni materijal”, pisali su na mrežama.

Neki YouTube komentatori na originalnom videu kritikovali su oglas, rekavši da podstiče snimanje seksualno eksplicitnih snimaka skrivenim kamerama, koje su poznate kao “molka”.

“Molka plus mizoginija. Prosto nevjerovatno”, glasio je jedan YouTube komentar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…