ZDRAVLJE

SAVRŠENO RJEŠENJE ZA NESANICU:Prirodni lijek za nesanicu je uvijek bolji izbor od lijekova.

A danas je, nažalost, malo ljudi koji danas mogu da se pohvale da nikada ne pate od problema sa spavanjem, jer ova pošast 21. vijeka spada u najčešće probleme savremenog čovjeka, koja pogađa sve generacije. Nesanica predstavlja poremećaj sna i istovremeno, jedan od simptoma koji prethodi bolesti spavanja.

Simptomi nesenice su nemogućnost dužeg sklapanja kapaka i smirivanja brojnih misli po glavi, kao i neprestanog osjećaja nemira kada legnete da spavate.

Otežano uspavljivanje, često buđenje tokom noći, jutarnji umor i bezvoljnost, simptomi su nesanice ili insomnije koja kod osoba koje od nje pate nepovoljno utiče na kvalitet života.

Postoje mnogi lekovi za borbu protiv nesanice, ali prirodan izbor je uvijek najispravniji. Naime, još od davnina se u Rusiji mešavina šećera i soli koristila kao pomoć za kontrolu hormona stresa, koji inače ima značajan učinak na ometanje ciklusa spavanja i buđenja.

– Mješavina soli i šećera je jednostavno nezaobilazan lijek u slučaju prenaprezanja i stresa. Nesanica, koja se obično javlja između 2 i 4 sata ujutru zbog viška adrenalina, može se prevazići stavljanjem soli i šećera pod jezik. Ovo je često najefikasnije rješenje – napisao je u jednom svom istraživanju naučnik Met Stoun, navodi Magazin Novosti.

Pomiješajte u jednoj teglici 1 kašičicu soli, 5 kašičica smeđeg šećera i 1 kašiku nerafinisanog šećera od trske. Ako vam je ukus previše slan, možete povećati količinu šećera. Granule šećera od trske su veće, pa imaju tendenciju da se odvajaju sve vrijeme. Međutim, pokušajte da ih ravnomjerno rasporedite.Prije spavanja, ili uveče kada se probudite, stavite malu količinu smješe pod jezik. Sačekajte dok se potpuno ne rastvori u ustima. Ostatak smješe pri ruci možete da sačuvate.

Ukus ovog domaćeg leka vam neće biti najprijatniji. Međutim, njegova korisna svojstva i efikasnost vrede malo muke. Ova kombinacija jača imunitet, čini da glavobolja nestane i podiže nivo energije na viši nivo. Ima anti-stres efekat i povećava nivo serotonina i elektrolita.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top