ZDRAVLJE

SAVRŠEN NAPITAK KOJI REGULIŠE PROBAVUOčistite crijeva i ubrzajte njihov rad

Mnogi tvrde da je ovaj napitak čaroban, a među konzumentima su i dijabetičari

Bilo da imate problem sa zatvorom ili viškom kilograma, ovaj napitak će vam pomoći. Tik Tok je preplavljen video zapisima poznatih blogerki koje koriste ovaj napitak i koje tvrde kako im pomaže.

Sve što je potrebno jeste da pomešate čašu vode sa dvije kašike čia semenki i malo limunovog soka, te ostaviti da odstoji pet minuta.

Vrlo je poznato da vlakna pozitivno utiču na rad crjeva, te da su neophodna za njihovo pravilno funkcionisanje. Čia sjemenke su odličan izvor vlakana, pa će u kombinaciji sa vodom i limunom učiniti čudo za organizam.

Takođe, podsjećamo da prevelika doza vlakana može izazvati kontraefekat, pa bi bilo poželjno da ne pretjerujete sa konzumiranjem ovog napitka.

„Za optimalno varenje je važno da crijevima obezbjedimo dovoljno vlakana, oko 30 grama dnevno je idealno, ali mnogi unesu tek pola ove količine. Čia je bogata vlaknima, većinski nerastvorljivim, pa otuda ovaj napitak sa čia sjemenkama, vodom i limunom može da pomogne„, rekla je nutricionistkinja Lola Bigs, piše Stil.

Ona je takođe dodala da je važno ne povećavati naglo količinu vlakana u ishrani jer to može da da uznemiri stomak.

Dakle, koristite ovaj napitak polako i umjereno i nećete pogriješiti!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top