ZDRAVLJE

SAVJET NUTRICIONISTA: OVO JE NAJBOLJI JOGURT ZA SNIŽAVANJE HOLESTEROLAJogurt može biti dio prehrane, ali i tu treba paziti šta odabrati ako pazite na razine holesterola u organizmu.

Iako je tijelu holesterol potreban kako bi se gradile zdrave stanice, ako ga je previše, možete biti u skupini koja ima povišen rizik za razvojem bolesti srca, naslaga masnoća na krvnim žilama što može voditi do smanjene prohodnosti krvi, stoji na stranicama Mayo Klinike.

Ako ste u rizičnoj skupini, morate pripazite što od hrane unosite u tijelo, neke mogu biti štetnije, dok će druge pomoći zdravlju.

Prema riječima nutricionistica Lyssie Lakatos i Tammy Lakatos Shames to je nemasni jogurt, bogat probioticima, koji sadrži malo šećera, ali puno proteina.

Važno je da jogurt sadrži male količine šećera jer ako njega unosite u velikim količinama, događa se isto.

Nutricionistice tvrde kako konzumacija šećera može imati utjecaja na upalne procese, što holesterol čini još opasnijim – on je odgovoran za nastanak ateroskleroze.

Kada je u pitanju odabir jogurta, one savjetuju da birate proizvod koji ne sadrži zasićene masti, ali niti puno šećera, ali je važno da u njemu ima dovoljno proteina i probiotika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top