Saša Magazinović, državni poslanik SDP -a, kazao je za “Avaz”, komentirajući sjednicu NSRS-a, da je ovo Dodikov kraj.

– Danas je Dodik napravio veliki korak ka svom kraju. Kukavički, skrivajući se iza poslanika poslao je poruku da neće birati sredstva da sebe i svoju kriminalnu okolinu spasi procesuiranja do te mjere da je spreman i na rat što su prepoznali i jasno adresirali iz opozicije. Danas je taj isti Dodik još jednom pljunuo u lice i Americi i Evropi koji su nam još jučer objašnjavali da se sa takvim tipovima problemi trebaju rješavati civilizirano dijalogom. 

Nadam se da smo bar nakon ovoga svi zajedno, kako međunarodna zajednica, tako i neki domaći nepopravljivi optimisti, shvatili sa kim imamo posla i da ćemo svi uraditi svoj dio posla da zaštitimo pravni poredak, ali i građane čijim životima bi neki branili svoj kriminal – rekao je Magazinović.

Povod je ovo, naglasio je da ponovimo stav da je rak rana ovog društva pravosudni sistem koji da je radio, akteri antiustavnog djelovanja bi davno bili uhapšeni

– U pravosuđu je i najveći problem i najbolje rješenje. Ukoliko u narednih nekoliko dana ne uslijedi adekvatna reakcija Tužilaštva BiH na državni udar u režiji Milorada Dodika i SNSD, to znači da su saučesnici u tom krivičnom djelu za koje će kad tad svi odgovorni biti procesuirani – rekao je Magazinović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…