Internacionalizacija krize u BiH s fokusom na Republiku Srpsku neće nam donijeti ništa dobro, naprotiv, postajemo sve više crna tačka koja se zaobilazi i mjesto gdje ne treba investirati i ulagati novac što će se snažno i dugoročno negativno odraziti na ekonomiju zemlje, poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

– O RS se dva dana razgovara na samitu NATO-a u Rigi, predmet smo pažnje nove njemačke Vlade uz već značajno i vidljivo prisustvo predstavnika američke administracije. Ako je nečija strategija da aktuelne teme i rastuću krizu guramo u pravcu međunarodnog arbitriranja loše ćemo proći i loša je to strategija po RS – poručio je Šarović.

On je poručio da je RS nažalost postala globalni slučaj i to je najgori mogući scenario koji nam se mogao desiti u rastućoj krizi u zemlji.

– Sve legitimne zahtjeve RS, a ima ih mnogo ukazujući i Inckovu odluku, Odluke Ustavnog suda BiH i druge trebamo usmjeriti kroz institucije i dati im puni legitimitet. A za početak smatram ključnim i nužnim za bilo kakav uspjeh da jedan čovjek prestane da govori i djeluje uime svih institucija, i uime Narodne skupštine, uime Vlade RS i predsjednika RS, svih poslanika i ministara u zajedničkim institucijama i u konačnom da govori sam uime cijele RS jer nam takvim ponašanjem nanosi samo štetu – zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…