Mirko Šarović, predsjednik SDS-a rekao je da na BN televiziji da će učestvovati u radu iako će opozicija biti u neravnopravnom položaju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) jer imaju ograničeno vrijeme izlaganja bez prava na replike. Dodao je da javnost treba znati i stavove SDS-a po pitanju prenesenih nadležnosti Republike Srpske.

“Ima i zagovornika koji misle da u toj jednoj vrsti farse ne treba da učestvujemo, da jednostavno ne treba da budemo neka vrsta dekora u toj predstavi koja se pravi za javnost. No, ja mislim da ne treba da šutimo i da treba jasno da iznesemo svoj stav u ovom procesu koji je započeo SNSD i Milorad Dodik”, kazao je Šarović.

Zatim dodaje da smatra da oni uopće nisu svjesni potrebe za pojačanom odgovornošću kao ni opasnosti u koju nas, na neki način sve vode, jer ovo se ne tiče samo SNSD-a.

“Ovo se tiče cijele Republike Srpske i cjelopunog naroda i zbog toga mi ćemo tu vrstu odgovornosti pokazati. Nije pitanje da li ima legitimiteta za neke stvari, samo je pitanje da li ste svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlačite i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka? Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti? Ja mislim da svi idu ‘grlom u jagode’, sve se kreira u jednoj glavi i sve polazi od jednog čovjeka i ja mislim da je to strašno loše za cijelu našu Republiku, naglasio je predsjednik SDS-a”, poručio je Šarović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…